12 augustus 2024

Bezoek Domus Dela

Op woensdag 17 juli hebben we met 18 leden van zowel de KBO Meerveldhoven-d’Ekker als de KBO Zeelst een bezoek gebracht aan de in Eindhoven welbekende voormalige Paterskerk en klooster Mariënhage. De rondleiding werd keurig verzorgd door een medewerkster van Domus Dela. Er werd begonnen met de bezichtiging van de vergaderruimtes die ieder een eigen naam hadden zoals Walter, Louis, August en Jos.

Op dezelfde verdieping konden we een kijkje nemen in een van de kamers, nu ingericht en in gebruik als hotelkamer. Vervolgens brachten we een bezoek aan de Kapel waar de prachtige glas in lood ramen een warm licht in het ceremoniehuis strooiden. Tijdens de verbouwing van het voormalige internaat Augustinianum werd een middeleeuwse kerkmuur ontdekt en is nu nog te zien in de hotelgang van het huidige hotel Mariënhage, zichtbaar op de foto.

Vervolgens bekeken we de oorspronkelijk Paterskerk die helemaal opnieuw ingericht is en nu gebruikt wordt voor grote meetings, belangrijke gebeurtenissen en bijzondere ceremonies. Vanuit deze ruimte konden we een blik werpen op Jezus Waaghals, het ruim 5 meter grote Christusbeeld dat boven op de toren van de kerk staat.

Na het bezoek aan het kerkhof voor alleen de paters sloten we dit leuke bezoekje af met een kopje koffie in brasserie Rita.